Oni su najbogatiji u 2017: Kraljevi i kraljice keša svjetskog šou-biznisa

loading...

Časopis „Forbs“ objavio je listu najbogatijih slavnih ličnosti za 2017. Kroz Sputnjikovu foto-galeriju saznajte ko ima najviše novca u industriji zabave.

Na prvom mjestu nalazi se američki reper Šon Džon Kombs, poznatiji kao Didi P. Didi ili Paf Dedi. On je od juna 2016. do juna 2017. zaradio 130 miliona dolara.

Na drugom mjestu je američka pop diva Bijonsej sa 105 miliona dolara.

Čuvena britanska književnica Džoana Rouling, koja je zaradila 95 miliona dolara, prvenstveno prodajom nove knjige o Hariju Poteru „Hari Poter i ukleto dijete“ i filmom „Fantastične zvijeri i gdje ih naći“, za koji je pisala scenario, zauzela je treće mjesto.

Kanadski reper Drejk našao se na četvrtom mjestu sa procijenjenim prihodima u iznosu od 94 miliona dolara.

Portugalski golgeter Kristijano Ronaldo zaradio je 93 miliona dolara, što ga je smjestilo na peto mjesto.

Sa zaradom od 92 miliona dolara, kanadski muzičar poznat kao Vikend našao se na šestom mjestu.

Američki radijski i televizijski voditelj Hauard Stern Sedmi je na Forbsovoj listi najbogatijih slavnih ličnosti, sa godišnjim prihodom od 90 miliona dolara.

Sa rasprodatim koncertima širom svijeta, britanski pop-rok bend „Koldplej“ zaradio je 88 miliona dolara, što ga je smjestilo na osmo mjesto.

Najbogatiji američki pisac i filantrop Džejms Paterson, koji je tokom prošle godine prodao devet i po miliona knjiga samo u SAD, a nekoliko njegovih djela dobilo je adaptacije za male ekrane, došao je do devetog mjesta, sa 87 miliona dolara.

Zvijezda američke košarke, igrač Klivlend Kavalirsa sa brojem 23 Lebron Džejms, zaradio je 86 miliona dolara i time zatvorio top-10 „Forbsove” liste.

Na listi za 2017. nalazi se sto poznatih ličnosti iz 21 zemlje, sa zajedničkim prihodom od 5,1 milijarde dolara.

loading...

Leave a Reply