Coca cola i Fanta kolač u flaši prava radost djeci!

loading...

Sastojci

  250 g maskapone sira
  1 vrećica šlaga u prahu
  250 ml mlijeka
  4 kašike šećera
  500 g mliječne čokolade za kuhanje,kola kolač
  500 g bijele mliječne čokolade za kuhanje,ako pravite fanta kolač
  1 kašika ulja
  1 kocka kokosove masti
  2 tanka biskvita za torte
  malo kole ako pravite kola kolač
  malo fante ako pravite fanta kolač

Priprema

Flašu oprati, posušiti i skinuti pažljivo etiketu. Flašu položiti na radnu površinu i skalpelom ili oštrim nožem isjeći na njoj kvadrat veličine odprilike 15 X 5 cm.
Mliječnu čokoladu za kuhanje istopiti na pari i pola čokolade sasuti u flašu. Polako okretati flašu da se čokolada rasporedi po unutrašnjosti flaše pa je ostaviti pola sata u frižideru. Nakon pola sata ponoviti postupak.
Za fanta kolač staviti vodu da prokuha, skinuti s ringle. 250 g mliječne bijele čokolade staviti u zdjelu pa na šerpu s vodom i polako mješati da se istopi. Zatim u šolju uliti ulje i dodati jednu tubu žute boje za kolače. Sve izmješati i izliti u otopljenu bijelu čokoladu. Promješati i izliti u flašu od Fante, staviti u frižider pola sata na hlađenje. Istim postupkom istopiti ostalih 250 g bijele čokolade s dodadkom kocke kokosove masti pa ponoviti postupak punjenja i hlađenja flaše, odnosno kolača.

Za kremu kremasto umutiti maskapone sa šećerom. Umutiti šlag u prahu s mlijekom i dodati u maskapone. Sve lijepo sjediniti.

Biskvit isjeći na trake. Pola traka natopiti Colom, a drugu polovinu s Fantom. Trakama biksvita obložiti unutrašnjost flaša.Kremom napuniti poslastičarsku špricu i špricati u flašu ( lakše je nego kašikom ). Kad ste napunili unutrašnjost flaše, kolač ostaviti u frižideru nekoliko sati. Kod mene je hlađenje trajalo 3 sata. Tokom hlađenja čokolada se steže i odvaja od plastike tako da vam je lakše rezati. Ohlađen i stegnut Cola I Fanta kolač izvaditi iz frižidera i pažljivo odvojiti te krajeve gde ste slagali kolač. Lagano sa skalperom proći po dužini flaše i prerezati, zatim tako i sa druge strane i onda odvojite plastiku ( ide brzo i jako lako). Kolač Cola i Fanta staviti na tacnu. Čiste naljepnice vratiti preko kolača pa ih ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata. Zatim Cola I Fanta kolač rezati toplim nožem da ne bi pucala čokolada.

loading...

Leave a Reply